Kapsaleht

22.1.24

Palju aastaid läinud mööda sellest a'ast...

 Valitus otsib raha, mina otsisin välja ühe vana pildi.


Ma mäletan seda streigipäeva, kui panime Foreseliuse mälestuskivi juurde küünlad. Pildilt paistab, et sidusime ümber kivi värvilise lindi, seda ma ei mäletanud. Inimesed pildil on need, kellega koos sai päevast päeva seda va hariduse asja aetud. Peab ütlema, et üsna innukalt.

Aga mille eest või vastu streigiti, seda ei mäleta. Suur Internet ise ütleb, et palgatõusuks lubati tookord 2% ja sellega leppida ei saanud. Teine asi oli, et ministril olnud mõte õpetajate töölepingud tähtajaliseks muuta. Lõpuks otsis valitsus ikka väga hoolega, vaatas ka voodi alla ja kapi taha ning leidis raha 12% jagu palga tõstmiseks. Töölepingud jäid tähtajatuks ja ongi jäänud, nagu me võime kõik oma kogemusest kinnitada. Nii et sel hetkel läks vist päris hästi, aga vähegi pikemat kindlustunnet sellest muidugi ei sündinud. Võib-olla siis ei osatud veel nii küsidagi.

Lõpetuseks. Kui ma vaatan seda rohelise jopega selli paremas servas, siis tema oli parasjagu 9. klassi klassijuhataja ja kasvatas juba mitu kuud habet, et saaks aasta lõpuks ilma valehabemeta jõuluvana taha. Jõulupidu sai vägev ja valehabet vaja ei läinud.