Kapsaleht

24.3.20

Teabevool on olnud äge

Võib olla oleks parem öelda kroonviirus, mis imevigur see koroona on? Paraku see rong on vist läinud ja ega me ka koroonalahendusest ja koroonapatareist pole lahti saanud. Äkki teeks sellise häppeningu, et kui kroonviirusest võitu saame, teeme ühe koorona turniiri. Kui võimalik, panen UPT-22 nimekirja.

Lugesin läbi õpilaste distantsõppe küsitluse kokkuvõtte. Üldiselt on läinud hästi. Kõigest ühe nädalaga on enam-vähem paika saanud. Nagu see alati on olnud, õpilased on erinevad. Kui hoolega lugeda nende märkusi, siis soovitakse (ja kiidetakse) konkreetseid ülesandeid, mille vastuse saab kohe teada, et ennast kontrollida ja kindel olla. Samavõrra soovitakse (ja kiidetakse), ülesandeid, mis võimaldavad pikema aja jooksul loominguliselt läheneda ja iseseisvalt areneda õige tulemuseni. Nonii, seal vahel on ka kõikvõimalikud kombineerituid või segatud võimalused. Ega see klassiruumis istudes tegelikult teisiti pole. Nii et looge laiemat valikut. Loobuge lootusest, et üks ülesanne või ülesande tüüp ongi see võluvits, mis kõik targaks teeb.

Arvatavasti on juba kõik aru saanud, et SUUR KÜSIMUS on, kuidas oma kuruse lõpetatud saab ja hinded kätte. Küsiti ka minu käest ja eelmisel nädalal andsin ausa vastuse – ei tea. Lubasin esmaspäevaks teada ja saigi see asi kaelast ära. Ma arvan, et kuigi see on kirjalikult saadaval, peab ikka veel meelde tuletama ja eesli kannatusega kordamine on teadagi õpetaja-ametis võtmetähtsusega oskus. Saab tehtud.

Üks kindel asi tuli küll küsitlusest välja, mis tahab kohe täna tegemist ja homme õpilaste ette viimist.

Eksamite kohta on ka juba otsused olemas, nagu ka selle kohta, et koolivaheaeg tuleb. Ta tuleb ilmselt teisiti, aga ta tuleb, mis on üsna lohutav teada ses kõikuvas olukorras. Eks meil on veel küsimusi ees. Aga ikka üksiti, õeke.